Bayrak formasyonu... Bayrak formasyonu, fiyatların çok hızlı bir şekilde hareket ederek kısa bir süre içinde belirgin bir mesafe kaydettiği dönemlerin ardından görülen, ve kısa dönemli bir duraklama içine giren fiyatların soluklandıkları bir oluşumdur. Genellikle bir aydan kısa süreleri kapsayan bu formasyondan kopuş da, bir devam formasyonuna uygun olarak trendle aynı yönde gerçekleşecektir. Her iki yöne doğru da aynı sıklıkta görülen bu formasyonun başlangıcında, fiyatlardaki hareket oldukça serttir ve harekete eşlik eden yüksek bir de hacme sahiptir. Ancak hareket ne kadar keskin ve güçlü olursa olsun bir noktada sonlanacak ve fiyatlar bu hareketi sindirmeye çalışacaklardır. Bu oluşumun yandaki gibi bir yükseliş trendinde ortaya çıkması durumunda, fiyatlar ve hacim ilk tepeye kadar hızlı bir şekilde artacak ve tepenin oluşmasının ardından her ikisinde de bir gerileme yaşanacaktır. Ancak bu kısa süreli oluşumda aylar içinde oluşan ve bir üçgen yada dikdörtgen formasyonunda rahatlıkla seçilebilen belirgin tepe ve dipleri bulmak her zaman mümkün olmayacaktır. Bazen sınırları çizmek için kullanılan çizgiler, bir iki gün aralarla oluşan dip ve tepelerden çizilmek zorunda da kalınabilir. Yine de, günlük grafiklerdeki sert bir çıkışın ardından görülen bu formasyondaki paralel iki çizgi arasındaki hafif aşağı eğimli yapı, sadece bir hafta süren mini oluşumlarda bile kolaylıkla seçilebilir. Bayrak formasyonundaki bir diğer özellik ise, başlangıçtaki sert hareketten dolayı oldukça yüksek düzeyde olan hacmin, formasyonun oluşum süresi boyunca belirgin bir şekilde azalması ve kırılmadan hemen önce durma noktasına gelmesidir. Kırılma ise üst sınır çizgisinin üzerinde bir kapanışla ve patlayan hacimle beraber bir kopuş şeklinde gerçekleşir. Kırılmanın ardından fiyatlarda boşluklar oluşturacak hızda sert gerçekleşen yükselme ise, diğer formasyonlarda görülen geri dönüş hareketine genelde izin vermez.
I< <<1 2 3>> >I
© 2013 Tüm hakları saklıdır. Burada yer alan bilgi, yorum ve grafikler ANIL ÖZEKŞİ tarafından yazılmış olan KAZANMA SANATI adlı kitaptan alınarak TEKNİK ANALİZ SANATI adlı siteye aktarılmıştır.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.
Sermaye Piyasasi Kurulunun Seri : V, No :55 “ Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkinda Teblig’i Uyarinca Yayımlanan Uyarı Notu :"Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir."
Copyright © 2013 www.teknikanalizsanati.com Tüm hakları saklıdır.